E fa'afefea ona fa'afetaui le tioata sa'o mo tamaiti?

Lemu-lalo-le-faaloloto1
I lalo o tulaga masani, pe a tatou tilotilo i le mamao, o mea mamao e faʻaalia i luga o le retina o tatou mata, ina ia mafai ai ona tatou vaʻai manino i mea mamao;ae mo le tagata myopic, pe a ia tilotilo i le mamao, o le ata o mea mamao o loʻo i luma o le retina, O se ata faanenefu i totonu o le fundus, o lea e le mafai ai ona ia iloa lelei mea mamao.O mafuaʻaga o le myopia, faʻaopoopo i mea faʻapitoa faʻatupu (matua uma e lua e matuaʻi maualuga) ma faʻalavelave i le atinaʻeina o mata mata fetal, o le mafuaaga sili ona taua i aso nei o le aʻafiaga o le siosiomaga.

Afai e leai se myopia o le tamaititi ma o le tikeri o le astigmatism e itiiti ifo i le 75 tikeri, e masani lava e lelei le vaʻai a le tamaititi;afai o le astigmatism e sili atu pe tutusa i le 100 tikeri, e tusa lava pe le o faʻafitauli le vaʻai a le tamaititi, o nisi tamaiti o le a faʻaalia foi faʻamaoniga manino o le vaivai o le vaai, e pei o le ulu o le ulu, faʻafitauli faʻalavelave, ma isi. .
Ina ua uma ona ofuina matatioata astigmatism, e ui lava e leʻi faʻaleleia atili le vaʻai a tamaiti, o faʻamaoniga o le vaivai vaʻaia na vave faʻamalolo.O le mea lea, afai o le tamaititi e iai le astigmatism e sili atu pe tutusa i le 100 tikeri, e tusa lava po o le a le mamao poʻo le vaʻai mamao o le tamaititi, matou te fautuaina e fai pea mata tioata.
Afai o pepe ma tamaiti laiti e maualuga le astigmatism, e masani lava ona mafua i le dysplasia o mata.E tatau ona vave siaki ma maua ni matatioata i le taimi, a leai o le a faigofie ona tupu amblyopia.


Taimi meli: Tes-03-2022