Malamalama i aso nei - faʻafefea ona faʻaumatia mata le vaivai pe a uma ona faʻaogaina le komepiuta?

O le lauiloa o komepiuta ma le Initaneti e mautinoa lava ua aumaia ai suiga tetele i olaga o tagata, ae o le faʻaaogaina umi o komepiuta poʻo le faitauina o tusiga i luga o komepiuta e matua afaina ai mata o tagata.

Ae fai mai tagata popoto e iai ni togafiti faigofie e mafai ona fesoasoani i tagata fa'akomepiuta e fa'aitiitia ai le fa'aleagaina - e faigofie e pei o le emo o latou mata pe tilotilo ese.

O le mea moni, o le tilotilo i le lau komepiuta mo sina taimi puupuu e le mafua ai ni faʻamaʻi mataʻutia, ae o tagata faigaluega o le ofisa o loʻo tilotilo i le lau mo se taimi umi e ono mafua ai le mea e taʻua e fomaʻi mata o le "computer vision syndrome".

 

3
Computer vision syndrome e mafua ona o mata o loʻo vaʻavaʻai i le lau i se mamao vavalalata.E le mafai ona malolo mata.O faʻamaʻi mata e fesoʻotaʻi ma le faʻaogaina o komepiuta e taatele i tagata mamaʻi i lenei faiga.

O isi mea e a'afia ai le soifua maloloina o mata e aofia ai le mata'utia o le mata po'o le malosi tele o mafaufauga i lalo o le malamalama maualalo, ma mata mago e mafua mai i le le lava o le emo o le taimi, e o'o atu ai i le tiga o mata ma le le mautonu.

Ae e tele auala e mafai ona fesoasoani i tagata faʻaoga komepiuta.O se tasi o fautuaga o le emoemo le tele o taimi ma tu'u i loimata u'umea e susu ai le mata.

3

Mo i latou o lo'o fa'aogaina tioata e tele, afai e le'o "fa'atasia" a latou tioata ma le lau komepiuta, e sili atu le lamatia o latou mata i le vaivai.

Pe a nonofo tagata i luma o le komepiuta, e taua tele le lava o le vaega e vaʻai manino ai le mata o le komepiuta e ala i le multifocal lens ma faʻamautinoa e talafeagai le mamao.

E tatau i tagata uma ona malolo o latou mata mai lea taimi i lea taimi a'o sioa i le lau komepiuta (o le tulafono 20-20-20 e mafai ona fa'aoga e tu'u lelei ai o latou mata).

CONVOX 防蓝光蓝膜绿膜

Na tuʻuina atu foʻi e fomaʻi ophthalmologist fautuaga nei:

1. filifili se mata'itusi komipiuta e mafai ona lili pe feliuliua'i ma e iai le eseesega ma le fetuutuuna'iga o galuega

2. fa'aoga se nofoa komepiuta e mafai ona fetu'una'i

3. tuʻu mea faʻasino e faʻaaoga i luga o le pepa o loʻo umia i tafatafa o le komepiuta, ina ia leai se manaʻoga e liliu le ua ma le ulu i tua ma luma, ma e le manaʻomia e mata ona fetuunai le taulaʻi soo

E leai se feso'ota'iga tuusa'o i le va o le fa'aogaina umi o le komepiuta ma le manu'a tuga o mata.O nei faʻamatalaga e le saʻo i tulaga o manuʻa mata e mafua mai i le komepiuta komepiuta poʻo soʻo se faʻamaʻi mata faʻapitoa e mafua mai i le faʻaogaina o mata.

 


Taimi meli: Iuni-03-2022